Nuffnang

Wednesday, October 30, 2013

New Office - Institut Kanser Negara, Putrajaya

سْــــــــــــــمِ اللهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِيْـــــمِ

Assalammualaikum bloggers.

Ermmm ermmm buat muka tak bersalah sebab lama dah tak update belog. hahaha. Well said im such a busy women lately ni. Dengan pindah ofis nya, environment baru nye, dengan masalah dengan orang yang suka dengkinya. haishhh haishhh macam2 hal.

Alhamdulillah cha masih lagi bernafas dimuka bumi Allah. Masih berdua membawa our little caliph ke sana sini. hikhik. Husband yang dok ngendeng je, "baby bila nak update belog. ni dah nak masuk 3rd trimester dah" hahaha stalker terhebat daku ni. ngeeee.

Hari ni nak cerita pasal ofis la. Awal september hari tu cha dah berpindah ke Institut Kanser Negara. Ekceli dah masuk core team kat ofis sementara kat Presint 11, so ni baru masuk building sebenar sbb JKR serah kunci. hikhik. So far facility best la sebab baru kan. cuma dulu duduk kat cubicles tapi skrang mcm tersorok sikit. So nak comunicate dgn org rasa mcm susah je. Pintu tengah antara cha n boss ada la. hahaha. borak dengan bos je la ea. ngeee. 







Kawan2 kat ofis baru mmg awesome. Alhamdulillah. Tak kira department tak kira jawatan mmg best la. Syukur rasanya mungkin hikmah nak transfer ni dipermudahkan. Reason nak transfer dekat dengan rumah. yela 2km je weh siapa tak nak transfer. plus rasa nk ubah plak tempat bekerja, lagi2 tempat baru nak establish. Tak terasa janggal berada di tempat baru. September hari tu ada penyerahan projek antara KKM dan JKR. Guess whattt? im the "tray lady" on that day okey. hahaha. Cemana bole terpilih tidak lah daku tahu. Perut pun tak nmpk sgt time tu. Tak caya tgk ni. hehehehe








Merah gittew. kan tak nmpk perut. plus lagipun masa tu baru 4 bulan rasanya. ngeh3. Cha berada di jabatan yang sama kat IKN ni. So hari tu nak try machine ultrasound yang baru, im the one yang jadi specimen untuk try. Alhamdulillah masa tu rezeki anak la kan. Usia baby baru 16weeks, pastu dr offer buat ultrasound 3D/4D nak trained all the medical officer how to use the machine. hikhik. Masa tu baby dalam perut kecit je. Omey je. sebab tulang2 dan semua organ baru terbentuk. Tapi syukur sangat bukan senang nak dapat free kan. Sebab cha plan nak buat 3D masa 22-24 weeks. Tapi dapat buat awal plus free. Siapa taknak. ngeh3.




Tengok, my little caliph tengah angkat phone agaknya. hikhik. Kecit je kan. Masa buat 4D nampak dia gerak2. Amboi sangat siap gaya sikat rambut lagi. Semua doctor gelak je time tu. Masa ni all doctors sume teruja gila nak tahu gender. Masa ni dah nmpk dah. hehehe. Alhamdulillah cha dah siap buat repeat 3D/4D scan kat Hospital Umra last 2 weeks. Bagi daddy dia tengok plak. nanti kita citer kat entry lain ye. hiks. Last but not least, ini gmbar latest kononnya. Masa 1st meeting kat department. haaa dah betul nampak baby bump sbb baju kurung dah ketat. ngeh3. 




Okey dearies, curi2 masa je ni. Next entry cha cter pengalaman buat 3D/4D kat Hospital Umra ye. Besttttt. hikhik. Then boleh cerita preparation for our little ones. In sha Allah jika masa mengizinkan. Skrang busy dgn assignment plak. hehehe. Semoga semuanya dilindungi dan dipermudahkan urusan kita. Eh November is coming. A lot of memories in November. I just can't wait. :)

notacomel: minggu ni dah nak masuk 3rd Trimester. How time flies. 

14 comments:

  1. alaaa nape sikit jeee.. nanti jangan lpe sambung cite tau. hehehehe.. aku tengah bosan wei. :p

    ReplyDelete
    Replies
    1. hai peminat setia aiii... muah2 sikit. hahaha

      Delete
  2. cik puan~
    sila rajin sikit update blog... hahaha

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahahaha daku sedang mencuba la ni dee. hahahaha

      Delete
  3. berjanggut cha oii menunggu entry ni..
    lagi..lagi..lagi...

    ReplyDelete
    Replies
    1. amboiii hangggg. sejak bila ada kat blogger plak ni. hehehe

      Delete
  4. Replies
    1. hikhik. alalala awak nanti lagi omeyyyyyy yunk.

      Delete
  5. hello chacha.. hi... selamat berkenalan. seronok baca post ni. Tahniah ya baby nampak sihat aje. :) Saya hakyma, Kalau boleh nak tanya lah pasal IKN ni.. Ingat nak minta suami pindah kat sana sebab macam x best pula suami duduk jauh sgt di kelantan.. Dia sekrang deprtment anest.. Kalau kat IKN ada kan dept tu?

    ReplyDelete
    Replies
    1. hi hakyma. sorry for late reply. Oh husband u MO ye. kat sini ada department anaest. Try call admin untuk tgk ada kekosongan MO tak disini. Ni no nya. 03-8892 5555 Ext: 6229

      Delete
  6. salam kakcha, terjumpa blog akak psl IKN :) nak tanya, kalau budak business admin boleh tak buat intern 3 bulan kat situ ? :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. hi sara. pasal intern akak tak sure sebabnya IKN baru beroperasi since september. Untuk kepastian sara cuba call admin tanya boleh. 03-88925555 samb 6245 atau 6230. :)

      Delete
  7. salam kenal...done folow sini juga....
    best nye dapat opis baru..mesti lagi selesa kan??

    ReplyDelete
    Replies
    1. hi dear. thanks for dropping by. mestilah besttt opis baru. selesa n privacy sikit. hehehehe.

      Delete

“ Ya Allah, sesungguhnya hati kami ini bersatu dengan kasih sayangMu, bertemu di atas ketaatan kepadaMu, bersatu di jalan dakwahMu dan berjanji menegakkan AgamaMu... Maha Suci Engkau, perteguhkanlah tali ikatan antara kami ini, limpahkanlah kasih sayang di dalam hati kami ini. Engkau tunjukkanlah kami jalan hidayahMu, sesungguhnya padaMu kami berserah dan tempat kami memohon pertolongan “