Nuffnang

Friday, September 21, 2012

Baju Tidur & Baju Honeymoon :)

Assalammualaikum dan Salam Jumaat Bakal-bakal pengantin!!

Sekejap je dah jumaat kan. Pagi tadi bangun2 je dah teringat, eh jumaat? Minggu depan last week of september.. Terus sembam muka balik kat teddybear.. tanak pk. hahaha.. Okeh hari ni rasa nya nak share perkara yang ringan2 je. If sempat petang karang mengarang lagi entry yang heavy sikit. Ngeh2. 

Berbalik kepada tajuk, ehem2 baju tidur? baju honeymoon? Hehehe,. tentang baju tidur tu rasanya semua B2B pun mesti fikir akan beli juga nanti kan. Yela kecantikan utk suami. Betul tak? hehehe. Btw cha ni mmg sejak bujang (mcm sekarang ni) memang tidur pakai baju tidur. Sebab selesa sgt plus cha dok sorang kan, so tak de rasa segan ke ape. Dalam lemari tu mmg byk baju tidur, tak kira la suar ke, yg skirt ke, yg sopan, yg seksi ke, mmg cha selalu pakai. hehehe. Tapiiii idaman hati cha sekarang ni nak baju yang ada robe tu. Sebab senang sarung je if baju tidur tu seksi kan. So hari tu cha dapat grab satu baju tidur siap robe. Dah sampai semalam.. Tara!!!

 

Sangattttt comel dan sweeettt. Sukaaa sangat2.. gambaran baju tidur tu lebih kurang cm ni la.. 


Comey kan kan kan.. Hikhik. Cha ni pesen suka tidur pakai baju tidur sebab kain dia sejuk. kalau satin tu lagi sejuk. So tak la rasa kekok if nak pakai baju tidur pas dah kawen nanti kan. Eh kenapa cakap pasal tidur2 ni. hahaha. Okeh cerita pasal baju jugak, cha dah ada beli beberapa baju yang cha nak pakai pas kawen nanti. Awal2 lagi cha dah beli baju ni sebenarnya, sebabnya kanda pun suka je pakai baju sesama.. sweet katanya. hahaha.. Ari tu ada beli baju ni,


i love my wife and i love my husband. Memang kena pakai after kawen la kan. So cha dah siap2 basuh n lipat elok2. Nak bawak p honeymoon nanti. Ngeh3. Ni ada lagi yg cha beli time jenjalan kat JUSCO ari tu.Tetiba nampak Padini buat sale, so terus la grab.. amek round neck shirt, cha nye size S, and kanda size M. Dapatlah lagi sepasang. hehehe

And hari tu cha ada beli couple set kat on9, baju kemeja lelaki n dress utk perempuan. Santek n comel, Konon2 nak bawak p honeymoon jugak, yela dress mcm tu sesuai bawak p tepi pantai, verangan2 lebih. hahaha. Then hari tu ktorang pakai time dinner ofis yg tema nye bebas. jadi ktorang buat la tema santai. Wakaka.. men belasah aje. Ni la baju nyer.. comey tak.. hehehe



Tapi cha tak bawak kot bju ni p honeymoon, sbb rasa nak pakai shirt je. Senang malas gosok2. hahaha. Okeh la, stop dulu cerita pasal baju. kOrang semua ada juga tak beli baju2 cm ni.. Share jum!! Take care si gadis berdarah manis... (@____@)

20 comments:

  1. Replies
    1. ahahahaha.. alalalala.. bakal pengantin minggu depan ni malu2 pulak.. ke dah siap gantung kat dalam wardrobe tu syg? hikhik...

      dup dap dup dap dup dap...
      onbehalf.. hehehe

      Delete
  2. hoho, tk pikir pun sal bju2 ni.. haahha, pikir nak kawen je.. bagus2.. derma satu boleh?? hihi

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahahaha.. cha ni suka verangan2..
      baca novel semua mesti ada part2 romantik kan..
      tu yg gila2 nak adapt dalam life sendiri..
      even kadang2 out of the box.. wakakaka

      uitttt nak derma??? *selongkar lemari sekarang.. hahahaha

      Delete
  3. teringin nak pakai baju sama2 jugak...
    tp saya jenis xsuka pkai baju b'lapis2... mmg x laa klu nak pkai tshirt sama corak... malas nak pakai inner / caradigan.. panas~
    pling2 pun kaler sama je.. ahakz!

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehehe owh dee suka pakai one piece je la ea.. cha ni jenis yg suka mix n match dear.. sebab tak la depend pada 1 baju je.. mix dgn cardigan n inner kadang2.. konon2 tukar style la padahal baju yg sama je.. hahahahha..

      kaler sama pun dah cukup sweet la yunkk..
      tomeyyy aje.. hehehe

      Delete
  4. Comel2 la bj...cik cha beli kat ne online?nk beli juga lah..segan nk bli kat kedai...hehehhe

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehehe maceyh.. semua cha beli on9 je dear.. senang n alhamdulillah semua nya fit to me n tunang... yang baju tido tu mmg cha beli on9 la kan, segan nak beli kat kedai, pilih2 lagi.. auwww.. siyes maluuuu..

      selalu cha beli baju kat fb.. cuba search IZ FASHIONISTA.. kat situ byk baju2 n murah pulak..
      sorry cha tak ley letak link fb tu sbb ofis fb dia block.. hehehehe..

      Delete
    2. Okey...tq cha...t cik mah nk usha2 jugaklah....hehe....jeles tgok cha punyer cntik2....

      Delete
    3. heeeeee.. cha dah tagged kat cik mah kan.. nanti tengok2 tau. boleh beli n kita pakai sesama.. ehhh?? tomel aje.. hikhik

      Delete
  5. Wahhh... siyes nana suka baju couple2 ni. tapi malangnya MHZ tak suka. segankatanya. HAHA. ekh cha beli baju kemeja & dress tu kat mana? sweet la. :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. alalala nana its normal la bagi perempuan yg suka sama2 baju ni.. Alhamdulillah kanda cha suka n tak kesah pon.. dan yg klakarnya lately ni dia yg kemaen kalau kuar tanya pakai bju kaler apa.. pelik juga time tu.. hahahaha..

      kemeja n dress tu cha beli kat on9 je dear..
      g kat fb search IZ FASHIONISTA... if tak jumpa nanti cha tagged nana kat fb okeh.. heeeee..

      Delete
  6. amboi koooooooooooo..hahahahaha..ehem ehem..nanti aku nak kacau ko lah!!kihkihkih.. XD

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahahaha hoiiitttt.. jgn lahhh... aku beli tu nak pakai terus lah.. takkan tunggu kawen kot.. wek2.. *kaver line.. ahahaha.. aku off hp time tu okeh.. bye!

      Delete
  7. hahaha..bru jmp entry psl bju tido..sy xde la bju tido,tp time tido wajib pkai boxer dgn top je pun.. hehe! so bru2 ni dh bg hint kt si dia suh beli baju 'sexy nite dress'.. si dia mcm fhm je..hahaha! anyway,baju tido sexy wajib ada tau ;)

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahahaha wahhh waaa.. saila dah warning perlu ada baju tido sexy ni.. ngeh3...

      cha ari tu bagi hint jugak kat kanda.. so lepas setiap kali lalu kedai mcm audrey tu, mata dia dah melilau.. pastu cha sendiri yg malu, so senang baik cha yg beli sendiri... hahahahaha.. kelakar!!

      Delete
  8. hehe comel2. nina taip kat google baju utk honeymoon kuar blog cha. hehe nice.. yg bju couple bwh tu cantiiikkkk sgt :)

    ReplyDelete

“ Ya Allah, sesungguhnya hati kami ini bersatu dengan kasih sayangMu, bertemu di atas ketaatan kepadaMu, bersatu di jalan dakwahMu dan berjanji menegakkan AgamaMu... Maha Suci Engkau, perteguhkanlah tali ikatan antara kami ini, limpahkanlah kasih sayang di dalam hati kami ini. Engkau tunjukkanlah kami jalan hidayahMu, sesungguhnya padaMu kami berserah dan tempat kami memohon pertolongan “