Nuffnang

Tuesday, August 28, 2012

My Pre-Wedding Photobook


Assalammualaikummmmm semorangggggg...

 Hari ni boleh update dengan suka ria, sebab doctor p meeting. Ngeee.. Bila pk2 balik mcm byk lagi tak share ni. Tapi bila dah menaip, terus idea kelaut! hahaha. Hari ni cha nak share pasal hari tu cha beli voucher kat Groupon utk Photobook. 

 
Actually cha beli sebab nak print gambar kawen nanti, sebab harga photobook ni RM 55 je compared harga sebenar RM 100++. Dengan OP memang ada Photobook nye package, tapi as usual lah kan, nak dapat hasilnya makan bulan kot! nak tengok gambar kawen sendiri pun berkurun lama. hahaha.. Jadinya cha decide untuk print je 1 dulu yang ada letak semua dalam tu. Stat dari Nikah, Sanding, Berinai dan Bertandang. Pappp! gedebuk semua dalam tu. Sebab yang kat OP nye photobook tu sure akan byk gmbar2 yang terbaik je kan. ngeee

Tapi disebabkan sifat daku yang kurang penyabar ni, cha cakap dengan kanda if boleh buat tak utk our Pre-Wedding photoshoot hari tu. Sebab hari tu ktorang nak cuci gambar kat kedai gambar, 4 R utk 100pcs RM40. Beli album sticky lagi dalam RM15. Jadinya total dah RM50++ kan. So cha pujuk kanda, apa kata kita cubaaaaa dulu guna. Yela 1st time beli voucher utk Photobook kan, tengok la if kena tipu ke tak. Ngeeee.. Kanda setuju! yessss!! 


Yang celonoknya, kita DIY sendiri photobook tu. Letak la bape byk yang kita nk. Cha nye voucher ni utk 30 pages je size A4. heeee.. ok la tu kan. Dah donlod software semua, start la buat. Tapiiiii yang paling chaaaa geram, dah siap buat kat ofis, nak hantar je ada firewall ape jadah kat ofis ni. Tak boleh nak hantar. Cha try save dalam pendrive, try hantar guna wifi kat uma, tengok2 kosong.. kosong.. kosong... *nada najwa latif. Sakit jiwa den. Buat balik dengan penuh rasa geram dan idung kembang kempis. hahahaha. Biasa la bila dah buat kali ke 2, tak secantik yg pertama. Lantak la, asal hadoooo gambar den. Ngeeee.. So last week dah upload, isnin minggu depan baru dapat. Sebab dia deliver hari khamis, Jumaat kan cuti.. (Y__Y) hehehe.. tak sabarrrr! At least kami ada Photobook pertama yang sweet2 aje compare guna kertas kodak biasa tu kan. Harga lebih kurang sama je, so y not pilih something better. Nanti dah sampai cha reveal okeh hasilnya. Kalau korang nak tengok online my e-clip photobook, p tgk SINI .. Tapi jangan gelak sebab buruk.. ahahahaha.. See yar darlings!

notahati: semalam nanges2 time kanda call dari terengganu. Dah rindu.. Cepatlah masa 2 minggu berlalu.. :'(

9 comments:

  1. hoho saya pun ada beli voucher photobook jugak... rasa mcm sama je ngn voucher ni... dia valid smpi feb 2013 kan??
    beli siap2... tahun depan baru nak hantar..
    .
    hehe tp insya-Allah photobook tu nak buat gmbr laen... gmbr honeymoon maybe... *gatal~*

    ReplyDelete
    Replies
    1. yunk betul la tu... sampai feb 2013.. hehehe
      wah waaa dee nak uat utk honeymoon.. best2.. ngeee.. cha try dulu ni, if kualiti oke, pasni ada promote kat groupon cha beli another 1.. ari tu terpandang photobook jugak RM 53 je.. hehehe..

      Delete
    2. nnti buat review.. nak tgok hasilnya... hehe

      itu je kot yg ada gmbr2 b'dua... saya xtunang, pre-wed pun xbuat...
      klu buat gmbr kawen nnti, mcm byk sgt plak... dgn OP je dh ada 2 album... (klu nnti rasa xckup dgn gmbr from OP, baru nak buat laen..ahakz)

      Delete
    3. insyaAllah dah sampai nanti cha review hasilnya okeh.. buat ni pun sebab ada free pre wedding hari tu, appreciate hasil kerja Photographer yang penat amek gmbr bulan pose. hehehe..

      ikutkan hati nak print gmbr kawen dear. sbb nak asing2 kan 1 book 1 majlis, tapi alang2 dah ada ni print je la as kenangan kan.. kenangan kita tak boleh reverse balik.. hikhik

      Delete
    4. betol3
      besok2 itu jugak yg dicari kan... hehe

      Delete
  2. Photobook mmg bestkan..le wat sendiri ikut citarasa...cik mah pun wat udntuk tunang hari tu...

    ReplyDelete
    Replies
    1. wah wa.. cik mah lagi awal ni.. cha yang tertinggal ni.. hikhik.. best2 ley ikut kreativiti sendiri.. even tak kretip mana pung.. hikhik

      Delete
  3. cantik gak beli di edit gambar tu....

    ReplyDelete
    Replies
    1. memang cantik dear... seronok tengok...

      Delete

“ Ya Allah, sesungguhnya hati kami ini bersatu dengan kasih sayangMu, bertemu di atas ketaatan kepadaMu, bersatu di jalan dakwahMu dan berjanji menegakkan AgamaMu... Maha Suci Engkau, perteguhkanlah tali ikatan antara kami ini, limpahkanlah kasih sayang di dalam hati kami ini. Engkau tunjukkanlah kami jalan hidayahMu, sesungguhnya padaMu kami berserah dan tempat kami memohon pertolongan “