Nuffnang

Monday, January 21, 2013

Weekend yang awesome!


Assalammualaikum semorang!

Ecececeh, entry before ni berjaya menggunakan henpon. Ngada kan? Hahaha.. Baru la sonang den nak berblogging after this. Boleh post mcm2 thru henpon je. (Mohon cubit budak ni kalau malas2 update lagi) hahaha.. Dah kawen ni, belog adalah tempat nak share everything, padahal byk lagi review wedding yang pending. Tunggu ada mood baru nak update ye. *belum pape dah malas. Chaittt.

Okey weekend lepas cha balik rumah parent kat Shah Alam. Haaa jauh nooo nak balik kampung. Putrajaya - Shah Alam ape ada hal kan. Hikhik. Balik jumaat malam semata2 nak tengok Maharaja Lawak Mega dgn family. Sabtu pagi plak, berkobar2 cha n husband nk p jogging. Mana taknya, lepas kawen 2 bulan ni, kemaen azam tahun baru nak jogging la, men badminton la, semuanya ke laut. Mebi sbb busy ari tu nak final kan. Yuhhuuu.. So baru ada masa nak jogging. Hahaha. Pagi sabtu ke Taman Tasik Shah Alam. Dalam pukul 7.30am gerak. Bawak adik cha, gedik n omel. Perghh omel lari laju weh dgn abg ipar dia, cha yang termengah2 kat belakang. Hikhik. Tasik ni best sbb dia bgth ktorg berapa KM dah lari.


See? kemaen jauh dah lari, dia bakar separuh roti canai je? danggg! Balik tu ibu buat plak kuah kacang n nasi impit. Hahaha.. Takpela, nak buat cemana kan. Layankan je. Asalkan keluar peluh. Ngeh3. Malam nye plak, ktorg pergi Muara Ikan Bakar, Tanjung Harapan, Pelabuhan Klang. Yess! ni yg adik2 cha paling suka sbb kakak dia ni bermurah hati nak belanja. Alahhh ni sebagai token sebab dorg dah bertungkus lumus utk my wedding ari tu kan. *punya lambat nak repay back.Hahaaaa..

  


Semalam plak, pepagi dah gerak ke Putrajaya. Tapi singgah Ikea jap utk survey2 barang. Perkara pertama cha nak beli adalah bookshelf. Rasa berlambak buku tak tersusun, dgn buku2 husband lagi. Phewwww. Akhirnya dapat la bookshelf yg menarik hati. Tapi yg betul2 idaman hati tak dapat nak beli sebab tinggi 180 cm.  Cantik kan? tinggi n byk buku boleh letak..


tak lepas nak bawa balik dalam kete den. Huwaaa. Beli yg rendah sikit, but its worth. Tinggi dalam 110cm. Muat le kete saga cha tu. ahahaha.. 


Beli jugak cermin yg dah lama nak beli. Kira idaman hati jugak, tapi rasa mcm tak muat kete, dok ukur n pikir muat ke nak letak. Tapi mmg nakkkk sgt cermin ni dari dulu.. Harga pun RM 59 je. Murah kannn!


Then decide amek je cermin yang lain. Plus boleh ubah2 design nanti. Hikhik.. Harga utk 4pcs baru RM 49 je. Jimat la jugak..


Pilih2 barang sekali hubby cakap, "Baby, kita bawa kereta tau ari ni. Bukan lori." Senyum2 kambeng. dangg! tetiba baru wife dia ni teringat. Dgn beli bookshelf nye, cermin nye. Dah limit dah. Karang beli2 tak muat kete. Beli barang kecik2 je.. hikhik. Then semalam hubby tak sabar nak DIY bookshelf tu, terus buat. Padahal nak buat projek mengemas rumah n decorate sabtu nanti. Kemaen semangat weh. Haha.  Ni semua hubby yg susun. Daku dok tepi tengok je. Buku2 pun byk lagi dalam bilik malas nak kemas semalam. Hahahaaa.. Hasilnyaaaa.... Tadaaaaaaaa...


Oh thanks hubby tolong ketuk2 kan, thanks utk wifey sebab tolong baca arahan n arah2. Hahahaaaa. Seronok ber DIY dengan husband. Dulu beli meja makan kat IKEA jgak tapi time bujang, pasang sendiri. Jadi okeyy!.. hikhik.. Cermin tu sabtu nanti baru boleh buat sebab nak kene drill dinding dulu. Nanti ye, dah siap decorate baru tunjuk the whole. Eceeehh bajet Eric kau ni chacha. Hahaha. Okey lovelies! Selamat ber DIY utk rumah pula!


notacomelsecomeltuanbelog: Minggu ni kerja 3 hari cuti 5 hari. Seronok bukan? *goyang2 mcm shinchan..


16 comments:

  1. grrr~ bestnya.. kaler putih gitu...
    yg b'cermin or b'pintu ada x cha?? takut habuk la, nnti asyik duk bersin je... huhu

    ReplyDelete
    Replies
    1. heeeee... omey kale putih la dear.. hehe
      ada yg bercermin n berpintu.. tapi pricey sikit la compared yg open mcm ni.. lagi2 kalau glasses kan..
      dee p tgk website ikea utk lebih pilihan..
      *ecehhh mcm duta IKEA.. hahahaaa..

      Delete
    2. hehe ok duta xb'bayar~
      ngee~

      Delete
    3. kalau le IKEA bayar.. mesti bestkan... part time gitu.. dah le loyal customer.. hahahaaa.. *verangan lebihhh..

      Delete
  2. weyyyyyyyy cermin tu sama macam aku punyeee.. HAHAHAHAHAHA.. :p

    ReplyDelete
    Replies
    1. alaaaaahhh pentiruuuu.. *Jerit kuat2.. hahaha.. yekeeee samaaaa.. hikhik.. cepat decorate aku nak nengokkk nak tiru gakk.. ehhhh?? hikhik

      Delete
    2. ko tiru akuuuuuuuu!! aku beli duluuuuuuuuu!! hahahahahahahaha.. tapi aku xpasang lagi lah.. hehehe.. xde mase nak buat semua tu. beli je dulu.. :p

      Delete
    3. hahaaaa azam dah ukur2 semalam, dia kata mcm susah sikit je nak pasang.. kata dia la. aku rasa mcm senang je.. tgk kan sabtu nanti boleh ke tak.. hahahaaa

      wekkkkkk! pentiruuu... bhahaaaa

      Delete
  3. semngtnyer p joging...bgus2....cantik rak buku tu..hari tu ade tgok....

    ReplyDelete
    Replies
    1. haaa semangat nak kurus ni.. berat dah melambung2.. hikhik..

      rak buku tu mmg lama dah tgk, beli je idokkk yunk oii.. hikhik

      Delete
  4. Replies
    1. @shizan~

      heeeee.. sukaaaa kan.. meh la dtg umaa....

      Delete
  5. Hi cha..bestnya gi makan kat muara tu..btw,pas kawin makin sonok kan,hehe..
    Salam kenal dari nida ;)
    http://nida-razak.blogspot.com

    ReplyDelete
    Replies
    1. @nida

      hikhik.. bestttt! sedap pun ye jugak..
      aah pas kawin makin seronok... even ada je mende yg nak di gadokan.. bese la gado manje.. hikhik..

      salam kenal jugak ye nida... :)

      Delete
  6. whooaa...nih xsabar nk ade hubby gk nih. cm best Lak! hohoho

    Cha.. thanks advise psL butik tu. Sya nk cr smpai jmpe butik yg offer dLm RM2k. xkire! hoho. wish me luck ek

    ReplyDelete
    Replies
    1. @orked violet

      haaaaaa tak sabar dah ye... cepat2 kan tarikh la dear.. hahaha..

      most welcome dear.. tak pe, byk lagi masa. insyaAllah akan jumpa jugak nanti.. but make sure 6 months before date tu dah confirm ye.. be prepared.

      kita nak majlis grand, tapi bajet ciput, so kene byk survey. kdg2 tak semua kita kene buat sendiri.. so kene pandai pilih ikut bajet..

      igt satu je, bazir2 duit utk beribu2 hanya utk sehari its not worth. Even majlis sekali seumur hidup kan... think wisely...
      itu pandangan cha la, lain org lain pemikirannya kan..

      wish u luck my dear.... :)

      Delete

“ Ya Allah, sesungguhnya hati kami ini bersatu dengan kasih sayangMu, bertemu di atas ketaatan kepadaMu, bersatu di jalan dakwahMu dan berjanji menegakkan AgamaMu... Maha Suci Engkau, perteguhkanlah tali ikatan antara kami ini, limpahkanlah kasih sayang di dalam hati kami ini. Engkau tunjukkanlah kami jalan hidayahMu, sesungguhnya padaMu kami berserah dan tempat kami memohon pertolongan “