Nuffnang

Thursday, December 31, 2015

Babai 2015 :)


Assalammualaikum Blogger.

hahahaha. mana tah azam nak update blog tetiap minggu ni hoiiii. :) eh apa kabar korang harap korang sihat ye. Cha sebenarnya baru baik dari batuk. tak fully recovered lagi pun still on ubat. :'). Batuk nak dekat 3 bulan weh on off. Sakit dada mak! huhu. So far semalam baru on Prednisolone n buat chest xray kat ofis. Alhamdulillah nothing serius. Dr claim bronchitis. huwaaa. Semalam makan ubat hari ni macam dah okey sikit batuk. Semua jenis petua tak jalan. Lemon dgn madu, teh o pekat, berbotol ubat batuk habis. tp nan hado. Kena telan dadah (pred) jugak baru okey. blerghhhh. yeayyy!.

Hari ni hari terakhir dalam tahun 2015. Ya Allah cepat masa berlalu kan. Macam2 pengalaman pahit manis suka dan duka cha lalui dalam tahun ni. Ada waktu rasa down sangat dengan perangai manusia ada waktu kita rasa kitalah wanita terbahagia didunia. ecewahhh! hahaha. Kalau dikenangkan balik apa yang orang buat kat kita memang sakit hati, tapi marilah kita berlapang dada. Allah tahu kebenaran dan Allah tahu siapa kita. Mulut orang mana kita boleh tutup kan. :) 

Sekarang rasa much better. Duduk ofis rasa harmoni sangat. Alhamdulillah. Syukur berkat kesabaran, Allah bagi manis pada hujungnya. hihihi. Kalau buat summary untuk 2015 rasanya banyak spent masa bersama keluarga je. Tapi rasanya tahun ni banyakkkk sangat berjalan. Berjalan dalam Malaysia je pun bukan obersea! hahaha. plg kelakar repeat pergi negeri yang sama je weh. PD rasa 3 kali, Melaka 2-3 kali jugak, JB 2 kali, Pahang sekali. Plg banyak pergi Shah Alam n Kajang la. Tiap2 minggu. Kampung la katakan. mihmih.

dan Tahun ni checklist pun semua dah dapat. yeayyyy lagi sekali. hihi

√ One Longchamp bag
√ Tefal

hahaha. yeayyy! Cha paling berterima kasih kat Husband sebab paling banyak dengar masalah, suka duka kat ofis selama ni. dan yang paling banyak support wife dia dalam kata2 semangat untuk terus kuat. hoyeahh! Dan terima kasih juga tunaikan wishlist handbag tu. Alhamdulillah. Semoga makin murah rezki ya sayang! :)

Azam tahun baru? next entry k. Elehhhh ingat orang nak sangat baca entry kau ke chaaaaa! hahaha.

Babai korang! muahciked

#MamaRayyanAfkar

4 comments:

  1. banyak happy moment cha tahun ni. semoga tahun 2016 lebih baik utk kita semua =)

    ReplyDelete
    Replies
    1. ameen imah! semoga perkara2 positif selalu berdamping dengan kita. dan semoga kita berubah ke araha yg lebih baik. in sha Allah. :)

      Delete
  2. Replies
    1. hahahaha tertinggal train ko ni. hikhik

      Delete

“ Ya Allah, sesungguhnya hati kami ini bersatu dengan kasih sayangMu, bertemu di atas ketaatan kepadaMu, bersatu di jalan dakwahMu dan berjanji menegakkan AgamaMu... Maha Suci Engkau, perteguhkanlah tali ikatan antara kami ini, limpahkanlah kasih sayang di dalam hati kami ini. Engkau tunjukkanlah kami jalan hidayahMu, sesungguhnya padaMu kami berserah dan tempat kami memohon pertolongan “