Nuffnang

Friday, February 1, 2013

Esok: Wedding Cik Mah :)



Assalammualaikum sumorang,

Salam Jumaat penghulu segala hari. Selamat hari wilayah juga. Senyum2 kepada semua bakal2 pengantin sekalian. Oh tidak lupa, pengantin lama juga. heeeee. Dah macam bagi ucapan kat radio plak. :) Alhamdulillah masih bernafas lagi kita kan. Syukur. Pagi ni lain dari yang lain sebabnya husband cuti tapi wife dia kerja. Sebab apa? husband keje wilayah okey, wife dia ni Selangor. Cuti umum ada yang tak sama. Chait.

Pagi tadi yang kelakarnya, cha siap2 nak p kerja mcm biasa. Husband plak lepas subuh tadi terus dok mgadap Ipad men game. Lepas buat air semua, n nk gerak p kerja, salam n muah3 mcm biasa la kan kat pintu pagar. Yang peliknya, kali ni husband di dalam pagar n cha di luar pagar. Selalunya husband akan gerak setengah jam awal before cha. Pagi tadi semuanya macam terbalik. Hubby siap babai2 lagi u olls n ulang ayat yang cha selalu cakap kat dia everytime dia nak p kerja. Haiii la suami. Sabar jela. Tergelak2 masa nak turun lif. 

Oh yar, berbalik kepada tajuk. Anyone yang pergi tak? Cha insyaAllah akan sampai cumanya akan lambat sikit kot. Sebab ada kenduri kat rumah pakcik di Setapak. Baru flyyy to Kg Baru. Ceh fly sgt ye kau chacha. hahaha. Memang rasa mcm nak jumpa semua Bride-To-Be di alam maya ni. Diyana p tak? Kalau yang p nanti if terjumpa tegor2 la ye. Cuma takut sampai lambat je korang semua dah balik. Huuu. Trademark esok maybe dengan handbagku yang kaler merah tu. hahahaaa. Kenkonon mcm blogger retis lah. Puihhh. Hikhik. Ape pun semoga segalanya berjalan lancar untuk Cik Mah. Enjoy your Big Day okey. Meh tepek sikit picture time cik mah datang wedding cha hari tu.. 


Heeeee.. Omeynyaaa. Rindu plak nak duduk atas pelamin lagi. Ehhhhhh?? hikhik. Babai korang!


5 comments:

  1. haha nama kita jugak yg naik eh
    memula igt xdpt pg... sbb ada kenduri kawen laen kat perak..tp geng2 xdpt pergi lak kenduri tu...
    so, igt nak ajak husband pergi kenduri cik mah laa... *dr xb'jln lgsg kan*

    cha merah eh.. saya nak pakai hijau lah... muahaha

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahaha budak nakal nama naik dulu ler.. hikhik... wahhh pergi ea.. tapi jangan balik awal tau tau.. *suka2 je bagi arahannn.. hikhik
      alalala ajak le husband p, boleh berjalan even naik kete kan.. haaaaaa..

      cha pakai baju hitam putih kot, handbag merah gitu.. kasik nampak sikit... merah makkk ngahhh.. muahahaha

      Delete
    2. cheit!

      xkot..maybe pg lmbt2 sikit.. pg awal2 kang, xdan nk tgkp gmbr ngn pengantin, pg ptg2 sikit baru xramai org.. hehehe

      inshaaAllah, saya tgu kat sana...

      Delete
    3. D pegi ek esok?? best2! =)

      Sya dtg awaL. kLW smpt jmpe La nnti ek. sbb Sya kene gerak bLk perak. so xLeh LeLame

      Delete
    4. inshaaAllah pergi...

      owh nak gerak balik perak pulak.. xpe lah, kalau sempat kita jumpa ya (^_^)

      kalau x, len kali suh puan chacha kita buat gathering blogger.. hehehe

      Delete

“ Ya Allah, sesungguhnya hati kami ini bersatu dengan kasih sayangMu, bertemu di atas ketaatan kepadaMu, bersatu di jalan dakwahMu dan berjanji menegakkan AgamaMu... Maha Suci Engkau, perteguhkanlah tali ikatan antara kami ini, limpahkanlah kasih sayang di dalam hati kami ini. Engkau tunjukkanlah kami jalan hidayahMu, sesungguhnya padaMu kami berserah dan tempat kami memohon pertolongan “