Nuffnang

Monday, February 4, 2013

Wedding Puan Cik Mah :)


Assalammualaikum sumoranggg! Selamat datang minggu baru, selamat datang Isnin. Jangan Monday blues bagai ea. Ikhlaskan hati bekerja kerana Allah s.w.t. In sha Allah. Semalam ingat nak update belog, duduk depan lappy dgn hubby menda lain yang ditengok. Tengok2 baju lar, survey2 pakej ape tah. Ke lauttt nak update belog kalau hubby kat sebelah. haaaaaa. hikhik.

As all you know, last week was the big day one of our bride-to-be blogger. Jenggg2.. cuba teka. Hahaa. Hek eley, semua orang tahu lah chacha, toksa le nak jengg jengg sangat. Hikhik. Yess, wedding Cik Mah. Alhamdulillah dah selamat menjadi Isteri kepada Fendi. Sabtu hari tu cha pergi reception Cik Mah but unfortunately tak dapat jumpa b2b lain. Sebabnya cha sampai dalam 2.30pm kalau tak silap. Sebab ada kenduri di rumah pakcik tengahari tu. Sampai2 je terus p depan pelamin. Nampak dah Cik Mah, terus lambai2. Harap dia ingat la muka daku ni lepas 2 bulan tak jumpa masa wedding hari tu. hikhik. 

Terus p peluk tium Cik Mah n dia cakap budak2 B2B lain semua dah balik. Baru je balik. Dangg! Rasa nak guling2 je kat depan pelamin tu. i'm late! Nak jumpa Puan Diyana pun tak dapat. Chaittt. Takpela, maybe next time kot dear. Hikhik. After that, ape lagi.... tangkap gmbar lerrr.. Tengok masa ni hubby cha memalu konon. Jauh duduknya..


 Lepas tu dah dekat n makin dekat...



n then cuba buat onar di majlis orang. Haha. mengada nak candid bagai. haaa amekkkk..


Dah puas tangkap gambar sampai orang dok pandang2, ape lagi bergegas ke meja makan. Just amek air n kek pisang je. Perut dah penuh makan kenduri sebelumnya. Duduk kat meja ada centerpiece DIY by Cik Mah. Omeyyy je kannn.. 


Minum2 jap, borak2 n gelak2 salam mak pengantin n dapat ni.


Terus ke jalan keluar n ape lagi, tulis guestbook le kan. Kemaen panjang nak wish okey. Kalah mak jemah bebel. haha. Sempat lagi nak pose dpn ni. View cantik kata hubby. Layankan je. hahahaa. 

 

Actually, pergi wedding Cik Mah ni selamber je dgn tak bawak kad. The worst part is tak bawak hadiah. Kelam kabut masa nak keluar rumah time tu, sebabnya cha tunggu hubby balik dari perbarisan Hari Wilayah. Beliau sampai uma dalam 12.15 terus mandi n zasss ktorang bertolak. Dah suruh hubby pegang paper bag yang ada hadiah n kad dalam tu, sekali dah sampai highway MEX baru dia teringat. haaaaa. Memang malas nak patah balik. Agak2 je dah masuk Kg Baru tu terus je carik. Memang kelakar. But Alhamdulillah sampai dengan jayanya. Ececehh. Okey, diucapkan Selamat Pengantin Baru untuk Cik Mah dan pasangan. Semoga cinta kekal hingga ke syurga Allah. In Sha Allah. Mari doa sama2 cepat2 dapat baby. Heeeee. Aminnnnnn. 



20 comments:

  1. santek yer bju puan mah kiter tuuuuu

    ReplyDelete
    Replies
    1. heee santekkk kan dear? biru pink gitu.. siap boleh flip2 yg pink tu dari belakang.,.. gorgeous! heee

      Delete
    2. Hehehehe....tq2....itulah...menarik kain yg belakang tu kan....tq chacha....latar belakang klcc tu...heheheh

      Delete
  2. overshadow pengantin laa kalau cha guling2 dekat pelamin tu...
    hahaha

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahahaa tau tak pe. buruk beno pangai kalau gitu kan.. hikhik.. abes majlis cik mah.. hahaha

      Delete
    2. Hehehhehe....nasib xguling2 kan....klau x mau jadi femes masuk utube...hehehhe

      Delete
    3. hahaaaaa masuk utube jadi retis terus tu.. lagi kurang la berblogging mcm tu.. *eceh verangan! hahahaaa

      Delete
  3. alololo shantek pengantin tu..awak pon shantekkk jugak!!

    ReplyDelete
    Replies
    1. heeee.. pengantin mmg dah tentu chantek syggg... hari bahagia mereka.. kita chantek sbb pengantin lama dtg majlis pengantin baru.. seri tu transfer sikit.. ececehhh.. hahahahaaa

      Delete
    2. Hahahahha...boleh ek transfer2 seri...heheheh

      Delete
  4. tulisan kali ni besar sikit. baru dapat baca dengan laju. hihihihi.. ko jangan nak guling². nnti org ingt ko dah kenapa pulak.. hahaha

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahaaaa siottt je.. aku pun makin rabun baca kecik2.. ngehhh3.. hahaaa alaaa ayat je nak hiperbola... gila kau nak guling2 depan pelamin org.. karang org kata meroyan pelamin lak aku ni.. sian azam dapat tohmahan sebegitu.. *ecehh sedap tak ayat.. hahaa

      Delete
  5. Replies
    1. Sya...awk comel sngt2.....hehe....chacha bukan blik awal...chacha dtg lmbat sikit...lepas korang dah blik...

      Delete
    2. haaaa syaa! jawapan cik mah dah bagi tu.. hikhik.. alaaaaaaaa nangeesss tak sempat jumpa koranggg... aaaaaaaaaaa.. nangesss jugakkkk.. duk merempan2 dekat hubby sebab tak dapat jumpaaa.. hikhik

      Delete
    3. La..ye ker?? ptt La xjmpe. adoi..
      kLW x, boLeh peLok2! nk peLok pengantin tp tkt rosak tudung, baju, make up sume La..!! hehehe

      Delete
    4. hehehhe...itulah...awal2 lagi mak andam dah gtau...xmo peluk2 beriya2..hehehe..t bis makeup...so xle pelok2...kenalah bergmbar bnyak2... :)

      Delete
  6. Hye Cha , seronoknya tengok attend wedding. Nadia dah follow cha. Nanti kalau rajin visit/followla Nadia balik : nadiaradzif.blogspot.com. Salam kenalan.:))

    ReplyDelete
  7. wah bestnya rumah cik mah ada background klcc la cantik nak snap gambar huhu

    ReplyDelete
  8. cantek busana cik mah..suka tengok

    ReplyDelete

“ Ya Allah, sesungguhnya hati kami ini bersatu dengan kasih sayangMu, bertemu di atas ketaatan kepadaMu, bersatu di jalan dakwahMu dan berjanji menegakkan AgamaMu... Maha Suci Engkau, perteguhkanlah tali ikatan antara kami ini, limpahkanlah kasih sayang di dalam hati kami ini. Engkau tunjukkanlah kami jalan hidayahMu, sesungguhnya padaMu kami berserah dan tempat kami memohon pertolongan “