Nuffnang

Tuesday, February 26, 2013

Travelog Cinta - Cameron :)



 

Assalammualaikum semorang!

Entry sebelum ni kemaen nak quickie bagai kan. Haha. Saje je hari tu nak try test wifi kat bilik penginapan. Ececeh. Orait hari ni bersambung lah entry travelog cinta cha ye. Agak2 nak muntah tengok gambar, mai la sini. Hikhik. Actually percutian ni tak dirancang pun.  Eh rancang jugak tapi tahun lepas. Sebabnya cha dah book rumah penginapan persekutuan (RPP) ni April 2012. Haaa. Siapa yang tak keje government mungkin tak tahu la RPP ni ape kan. 

Alah dia mcm rumah atau hotel atau tempat penginapan untuk kemudahan org gomen la. Macam maybank kn ada banglo la, apartment la yang benefit utk staff. haaa cenggitu la lebih kurang. Tapi kalau korang nak tau, bukan senang nk book RPP ni weh. Memanjannnggg full. Tu tahun lepas bernaseb baik dapat. Dapat pun p hari Jumaat. Belasah la kan. Hikhik. Gila lama nak setahun baru nak vacay kan. Hari tu pun cha dah terlupa. Naseb hubs ingatkan. Ngeh3. Then hari Jumaat tu kami bergerak la ke Cameron highland. Orang asek dok cakap cha ni p honeymoon bagai, padahal tak dapat honeymoon pun. Miss P plak datang. Ceh. Hikhik. So berjalan2 jela. Bak kata hubs, "alahaii niat nak pergi spent time together la bby, bukan pasal tu je." hahahaha. Okey fine. Hikhik. Dan ada sesuatu yang tak dirancang jugak berlaku sebelum nak p sini. Nanti cha citer okey.

Dari beranda bilik.. ada beranda okey. sukaaa!





Ni toilet. Muat lah nak mandi berdua, bertiga, berempat. hikhik







Pintu depan tu beranda..


Sampai je kat atas terus check in. Haaaaa tengok la bilik kami. Cantik kannnn.. kan kan... Beza betul bila tengok review blogger yang pernah pergi bfore this. Dia dah siap2 cat n upgrade semua. Siap ada wifi tu. Haaa best takk.. Harga nanti cha bagitahu okey. Hehehe.. 

Lepas angkat2 barang semua, terus siap2 nak berjalan. Kemaen petang tu p Kea Farm, p strawberry farm, jalan2 carik makan. Hehehe. Siap2 beli dinner sebab malam tu nk dok uma je sebab nk merasai malam di cameron highland kat bilik. Bhahaha.


Then keesokan harinya bangun pepagi dengan hasrat nak petik stroberi. Sebelum tu sempat la cha buat ali cafe pagi tu. Minum kat bilik aje isi perut. Cha check out pagi tu n terus ke Big Red Strawberry Farm. Kat sini sambung makan lagi. haaaaa. 











 Tengok tu.. tengokkkk. Ape yang cha dapat? Makan sconeee weh. Yang orang dok citer tu. Perghh best. Sedap dgn handmade jem stroberi. Terbaik lah. *Okey dah terliur saat menaip ni. hehehe. Lepas makan, berjalan2 shopping stroberi lah, bunga lah, pokok utk ibu lah, sayurlah.. Macam2 hal.. hehe




Then disinilah bermula menda yang cha nak ckp tu. Perkara tak dirancang nya adalah cha p sini buat Post Wedding Photoshoot sekali weh. Haaaa. Ingat lagi tak pasal Free Pre-Wedding dulu. Kak su n hubby berbesar hati nk shoot utk Post Wedding plak. n of kos lah for free jugak kan. hikhik. Haaaa ni nanti kita buat entry bergambar la k. N after that kami bergerak ke ladang teh n taman lavender kat atas tu. Tapi sayang sekali hujan renyai2 masa tu.Tak dapat shoot banyak2 kan. huhu. Sedih.. :'( Tapi tak pela, at least ada jugak gambar sweet2 gitu. *muntah! hehehe..






Okey la, pasal post wedding picture tu nanti cha share next entry k. Oh ye pasal harga RPP tu kan, cha amek yang bilik tau. Murah je RM25 je. Hehehe. Iye RM25 je ye... takde kosong pun kat belakang tu. Murah kan, n sgt berbaloi2. Cuma tak de tuala je. Yang lain semua okey. Untung n jimat u olls. HAHAHA. dah kawen pun still bajet2 gak kan. Nama pun ex bride to be u olls. Apepun it was fun even sekejap je. Thanks to hubby sebab melayan kerenah wife dia ni. Nanti bulan depan dah setat kelas dah tak ley berjalan sangat. Sob3. Okey korang, got to go! See ya! Assalammualaikum.


30 comments:

  1. alala bestnye dear.. dah kawin ni teringin gak nak gi camoran ngn hunny gak.. bile la tu.. ala miss p kacau daun ya, kalau tak boleh balik bawak berita baik ni..hee tak ape in sha Allah nanti ade la rezeki dear..:) cepat post gambar post wedding, tak sabar dija nak tengok mesti gambar cun cun :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. heee.. best dija... seronokkkk tau. nanti ajak ler hunny p sini tau. Jenjalan makan kabus. eh?? hikhik

      Tu larrr, miss p plak tiba dihari itteww. Takpe2 usaha tangga kejayaan ye tak. Suruh mami dedi honeymoon dulu lateeww. hikhik. insyaAllah nanti cha post picture post wedding tu ye.. heeee

      Delete
  2. wahh!!! bestnya..dah lama tak pegi cameron!!! harus pegi lah kalau cenggini... hehehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. haaaa bestt okeyh. cepat2 lah pergi ye dear. kat atas sana semua pun nak stroberi. hahaha

      Delete
  3. cha, tolong tempah kan bilik... haha

    *eh, lupa laki sendiri pun keje gomen... hahahahaha

    ReplyDelete
    Replies
    1. hikhik. dee ni kannnnnnnn.. cubit nakkk? ngengada nak memanja dgn i lattewww kan. hikhik

      Delete
    2. haha bukan selalu kan~~

      tp cemane nak book tempat tu???
      ce citer sikit... klu tnya hubby nnti, belum tentu dia tau.. semua nak org yg uruskan jugak.. hoho

      Delete
    3. hahaha p google taip bahagian pengurusan hartanah. Then klik rumah peranginan persekutuan. haa pilih le tempat mana nak p. Morib ada, kenyir ada, PD ada. try2 dulu. then klik date. haaaa ada luck nmpak le kekosongan, kalau tak, memanjang merah je syg oiii.. full. haishhh.. stress daku.. eh? hahaha

      Delete
    4. owh begitu... nnti nak try....
      ngee~

      *berangan oh berangan*

      Delete
    5. hahaha tak mengapaaaa. berangan dulu nanti jadi bebetul ke kan kan... errr nak verangan dapat p korea lahhhh.. hahaha *tak habis2

      Delete
    6. pegi jgn xpegi...
      kumpul duit byk2... heee~

      Delete
    7. haha lama lagi kot. hubs cakap tunggu dah beli rumah baru ley pergi. itupun lepas pergi umrah dan haji baru p sana. haaaa.. dengar tu. isteri solehah sangat ni.. hikhik

      Delete
    8. same goes too me..
      kalau nak melancong2 ke luar negara...
      make sure pg umrah dulu...
      then baru p'mohonan akan diluluskan... hehe

      Delete
    9. hahaha betul pun.. memang nak sangat p umrah. InsyaAllah ada rezki kita pergi nanti ye dee. Boleh la buat versi rindu bertamu di abu dhabi. ehhh? ada kene mengena tak. hehehee

      Delete
    10. haha byk sgt tgok drama Cha ni...
      ;p

      Delete
    11. hahahah drama satu hal... novel satu hal de.. verangan je kojenya.. dah kawen pun cenggini. wakakaka

      Delete
  4. asaL keje gov je bLeh book ek cha???

    best nye..!
    sya keje private. tp Aiman govt. boLeh gune nm die La ek?? hoho (verangaannn)

    ReplyDelete
    Replies
    1. lorrr sebabnya ni under government syg. dia nak bagi benefit kat orang2 government. katanyaaa..

      haaaa boleh je guna nama aimannnn. toksa verangan, ini benar. yang benar2 belaka.. hahaha

      Delete
    2. cha! Sya dah book! yeayyyy! hahahaha

      cameron ngan penang! chose cameron sbb teringin tgk cha. penang Lak xde motip. bajet nk g shopping ps dpt bonus.

      awaL xbook? pdhL g nye next year (jan & feb). dis year penoh! dasattt!!
      tp harga mmg terbaek. yeayy2!

      tp kan Cha.. nk baya cmne ek?? Sya nk baya pkai card crdt Sya, tp rs cm xsecure Lak. sbb xd OTP. msk no card+security teros successful. seramm Lak rs! huhu

      Delete
    3. Syaaa! waaaa waaaaaaa... kemaen sampai dua ketoi book ea. hikhik. tak pe2 be prepared la dear. plus planning memang patut buat sebab nak kira bajet kan.. hehehe

      Bayar tu kalau guna credit card mebi dia tak de OTP rasanya. cha hari tu bayar on9 m2u je. Kalau nak tahu confirm ke tak sya tengok ada resit tak. P kat BPH tu balik then masuk IC utk check resit. If ada resit kira successfull la dear.. hoyeahh hoyeahhh!

      Delete
  5. best tgok org dh kawin ni tau..jeless...x sbr pon ada..ahaha..awak makin berisi la dear..ada ehem2 ke? =P

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahaha mesti la best sayang. p mana2 mesti ada orang kita sayang depan mata.. hikhik. alalala awak tak lama lagi. Jap je lagi.. fuhhh2 tarik napasssss.. lepasss.. hahaha

      alololo perasan ea berisi. hahaha. dah cukup coverline dah tu. belum ada ehem2 sayang. Rezki belum sampai lagi. Baby bagi mami dedi honeymoon dulu kot.. hikhik.

      Delete
    2. moga di murahkan rezeki anak ya..tak sbr jugak ni..nebes pon ada.. =P

      Delete
    3. Aminnn2.. inshaAllah semoga murah rezki kita ye yunk.. eh ni tak sabar nk kawen ke nak ada baby ni.. hikhik..

      nak kawen memang mcm2 perasaan ada dear. Tapi itulah nikmatnya. Seronok okey. Lepas kahwin mesti rindu saat2 rasa mcm tu. :)

      Delete
  6. ok best..nk honeymoon jgk kat cameron nnt...eh??hahhaha.ada rezeki tu dptla RPP yer... :))

    ReplyDelete
    Replies
    1. okey boleh p booking plak ye ayut. ada rezeki nanti mana tahu dapat ke book RPP ni kan. Good luck sayang.. :)

      Delete
  7. klu berhoneymoon sure lah dtg cameroon yg besh kn..^^

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahahaha honeymoon semua tempat best dear. lagi2 plak p dengan suami kan. syokkkk.. hikhik

      Delete

  8. hi..saje melawat..best blog nih..sy mintak izin follow yer...kalau sudi follow sy balik silakanlah:-)tq

    www.kucingsenyap.blogpsot.com

    ReplyDelete
  9. lavender place tu dah bukak ek? nak kena p n ih

    ReplyDelete

“ Ya Allah, sesungguhnya hati kami ini bersatu dengan kasih sayangMu, bertemu di atas ketaatan kepadaMu, bersatu di jalan dakwahMu dan berjanji menegakkan AgamaMu... Maha Suci Engkau, perteguhkanlah tali ikatan antara kami ini, limpahkanlah kasih sayang di dalam hati kami ini. Engkau tunjukkanlah kami jalan hidayahMu, sesungguhnya padaMu kami berserah dan tempat kami memohon pertolongan “